Alles over printmedia

Print media is alle media die gedrukt of geprint wordt. Dat kan een visitekaartje zijn maar ook een jaarverslag, een leesboek, een cover, een flyer of een brochure. Printmedia komt in vele soorten en maten. Welke soort u kiest hangt af van uw budget, doelgroep en marketingplan. Laat u van te voren goed adviseren voordat u verschillende soorten media dragers aanschaft, terwijl het niet binnen uw budget of uw marketingconcept past.

Advies

Paskruisen, snijtekens, CMYK of RGB, PMS, 1 kleur of full color, overvul, aflopend vlak, 300 DPI, resolutie, high res PDF, low res PDF of misschien een certified PDF. Het zijn allemaal termen die u misschien niets zeggen, maar toch heel belangrijk zijn bij de aanlevering van drukwerk. DTPH geeft naast de vormgeving en de opmaak, ook advies over drukwerk. Wat past er bijvoorbeeld het beste bij uw wensen en budget. Na goedkeuring van het ontwerp en de opmaak, zorgt DTPH ervoor dat uw drukwerk met de juiste specificaties bij de drukker komt te liggen. Ook uw eigen ontwerp kan DTPH voor u drukklaar maken en doorsturen naar uw eigen drukker. Mocht er dan toch nog iets verkeerd gaan zal DTPH direct overleg hebben met de drukker zodat u zich niet hoeft te verdiepen in de terminologie van het drukwerk.

Drukwerk

Bij print media is het belangrijk te letten op specificaties zoals kleur, resolutie, overvul etc. Wordt hier niet opgelet kan het ontwerp wat u op beeldscherm zag, enorm tegenvallen. Ook bij de aanlevering van advertenties bij dag-, week-, of maandblazen kent DTPH de terminologie van de aanleverspecificaties.
Heeft u zelf een ontwerp gemaakt maar weet u niet zeker of het ontwerp ook geschikt is voor drukwerk? Dan kunt u uw documenten ook laten controleren door DTPH. Een snelle check geeft u de zekerheid dat u uw advertentie of drukwerk goed aanlevert bij de drukker of uitgever.

Logo en huisstijl ontwerp

U bent op zoek naar een origineel logo speciaal ontworpen voor uw bedrijf. Een logo wat de filosofie van uw bedrijf uitstraalt en waarmee u voor de dag kunt komen. Lees hier verder…

Flyers & folders

Het verschil tussen een flyer en een folder is, dat de flyer niet gevouwen is en de folder één of meerdere slagen gevouwen kan worden. Lees hier verder…

Magazines & brochures

U heeft een vernieuwend idee voor een magazine voor uw doelgroep. Of wilt u een mooie brochure over uw bedrijf? DTPH verzorgt snel en vakkundig het ontwerp en de opmaak van magazines en brochures. Lees hier verder….