Tien jaar lang kleur ik de wereld mooier in. Ik geef vorm aan jouw stijl. Ik ben zoveel online en offline aanwezig als vormgever dat iedereen het ondertussen toch wel zou moeten weten. Ik ben grafisch vormgever. Voor grote en kleine bedrijven. Soms komt er ook een uitnodiging tussendoor. Meestal gevraagd door familie of vrienden. Jij kunt dat zo goed, kun je even…..
Vormgeven is nooit even….vormgeven kost tijd. Maar ik wil best wel een leuke uitnodiging maken, die niet tenenkrommend in Word is gemaakt. Of een programmaboekje voor een vereniging of sponsorloop wat direct naar de drukker kan.

Toch was niet iedereen op de hoogte, dat ik dit voor mijn werk doe. Begin dit jaar zat ik op een verjaardag met familie. Veel contact hebben we niet, maar we zien elkaar zeker één keer per jaar. Trots laten mijn ouders het programmaboekje zien. ‘Heb jij dat gemaakt?’ Ik knik. Verbaasd kijkt het familielid op. ‘Je bent wel creatief. Daar kun je wel je werk van maken.’
Ik kijk mijn ouders aan, sprakeloos. Ik slik mijn sarcasme snel weg en bedank hem voor het compliment. Gelijk er achteraan vertel ik, dat ik al tien jaar mijn eigen bedrijf heb. Ik bén grafisch vormgever voor m’n beroep, dat is wat ik dagelijks doe. Een beetje knippen, plakken en kleuren.

Misschien moet ik toch wat meer over mezelf vertellen op verjaardagen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Wil je ook kans maken op de design-cheque van DTPH? Lees dan elke dag mee en beantwoord de prijsvraag op 19 november.

Loading

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten