Vormgeving & DTP

Vormgeving kun je overal toepassen, zowel op offline media als online media. Offline media is alle media die gedrukt of geprint wordt. Dat kan een visitekaartje zijn maar ook een jaarverslag, een leesboek, een cover, een flyer of een brochure.
Online media is niet alleen een website maar ook je Social Media kanalen. Wordt bijvoorbeeld overal je logo op de juiste manier toegepast? Heeft je instafeed een zelfde stijl?
Wat voor soort uiting je ook kiest, zorg er altijd voor dat je bedrijf en je huisstijl op de juiste manier naar buiten worden gebracht. Laat je van te voren goed adviseren voordat je 10.000 verkeerd gedrukte flyers opgestapeld in de gang heb staan omdat het zo goedkoop leek. 

DTP (desktoppublishing)
Paskruisen, snijtekens, CMYK of RGB, PMS, één kleur of full color, overvul, aflopend vlak, 300 DPI, resolutie, highres PDF, lowres PDF of misschien een certified PDF. Het zijn allemaal termen die je waarschijnlijk niets zeggen, maar toch heel belangrijk zijn bij de aanlevering van drukwerk. Door mijn grafische opleiding en achtergrond weet ik precies wat een drukker bedoelt wanneer hij de eisen van het aangeleverd materiaal om te drukken doorgeeft. Ik kan je dan ook snel helpen met jouw ontwerp drukklaar te maken.

VORMGEVING
Je bent goed in je eigen werk maar je bent hartstikke kleurenblind, je hebt geen gevoel voor vorm laat staan dat je iets op papier kan krijgen wat lijkt op een flyer of een folder. Stop! Laat dit aan mij over. Ik hoor graag welke boodschap je wilt overbrengen en wie je doelgroep is, zodat ik daarna voor je aan de slag kan met tekst, beeldmateriaal, kleur en vorm. Dit kan een nieuw logo zijn of de complete branding maar ik kan je ook helpen met een bijzonder visitekaartje, flyer of brochure. Heb je zelf een boek geschreven maar nog geen cover ontwerp? Ook daarmee help ik je graag verder! 

 

Prentenboek ‘I can swim too’

Prentenboek ‘I can swim too’

Dr. Lisa Grass had lange tijd een droom om een prentenboek te schrijven en uit te geven. Ze had alleen geen idee waar ze moest beginnen of hoe ze dat moest doen dus ze stuurde mij een berichtje of ik kon en wilde helpen. Natuurlijk wilde ik dat! We planden een...

Prentenboek ‘Sounds of Summer’

Prentenboek ‘Sounds of Summer’

Paige Cohen uit New York benaderde mij voor haar eerste prentenboek, nadat ze mijn illustraties en design werk online gezien had op de website van SCBWI. Ze nam contact op, we planden een Zoommeeting in zodat ze haar idee kon vertellen en vragen kon stellen. Na de...

Boek ontwerp “GeVluchte Vrienden”

Boek ontwerp “GeVluchte Vrienden”

Heleen vond mijn naam in één van de vele indie-auteur groepen en besloot contact op te nemen voor meer informatie over de vormgeving en het uitgeven van haar eerste boek. Nadat ik al haar vragen beantwoord had, was het duidelijk dat ze haar boek aan mij toe...

Logo ontwerp Happy Forward

Logo ontwerp Happy Forward

Het ene moment lijkt het ontwikkelen van logo's niet meer één van mijn werkzaamheden, het andere moment maak je het ene logo na het andere. De auteur van de Kwallen Knuffels begon ooit met de vraag of ik een boek wilde illustreren met haar. Dat groeide uit tot een...

Vormgeving en layout boek Plant Empowerment – Digitaal Telen

Vormgeving en layout boek Plant Empowerment – Digitaal Telen

Nadat in 2021 het boek Plant Empowerment - de basisprincipes een groot succes was, kwamen de auteurs in 2023 met een vervolg van dit boek: Plant Empowerment - Digitaal Telen. Natuurlijk vroegen ze of ik opnieuw de layout en de opmaak wilde doen voor dit boek. Ik heb...

Ghostwriter voor een prentenboek

Ghostwriter voor een prentenboek

In de twintig jaar van het bestaan van mijn bedrijf heb ik al heel wat aparte verzoeken gekregen. Het verzoek wat ik een paar weken geleden kreeg, was er toch wel eentje voor de boeken. Deze bestselling auteur had een gesprek aangevraagd. Ik snapte in eerste instantie...

Entrepreneur magazine juli2023

Entrepreneur magazine juli2023

Het nieuwe magazine Spotlight for entrepreneurs ligt alweer bij velen op de digitale mat. Deze derde editie alweer zit bomvol met tips, artikelen en informatie over ondernemen en geld. Het magazine wordt uitgegeven door Red2Black in Colorado. Heb je ook een idee voor...

Advertentie zakelijk beursmagazine

Advertentie zakelijk beursmagazine

Smartics is een Nederlands tech-bedrijf wat al klant is sinds de start van het bedrijf. Ik heb hun logo, hun website en hun huisstijl gemaakt. Met alles wat ik hun heb aangeleverd kunnen ze veel zelf doen binnen hun huisstijl, maar soms hebben ze mij toch nodig voor...

Personeelsadvertentie Accountantskantoor

Personeelsadvertentie Accountantskantoor

Accountantskantoor van Yperen & Partners was wanhopig op zoek naar nieuw personeel. Omdat ze een personeelsadvertentie in de krant wilden laten plaatsen,  namen ze contact met mij op voor een opvallend ontwerp wat de juiste mensen voor de baan zal aantrekken. Ik...

Advertentie tegen lawaai in Amersfoort

Advertentie tegen lawaai in Amersfoort

Lawaai is tegenwoordig ergernis nummer 1 in Nederland. Vooral in randstad provincies. Het CDA in Amersfoort wil daar wat aan doen en daarvoor hadden ze een advertentie nodig die mensen naar hun website zou leiden. Met een stockfoto die overduidelijk de ergernis laat...

mireille van yperen

MEER OVER MIREILLE
Sinds 1995 werk ik als grafisch ontwerper en webdesigner. Eerst als werknemer maar sinds 2003 in mijn eigen bedrijf. Naast grafisch ontwerp, DTP en webdesign, illustreer ik ook kinderboeken. Als nevenproject heb ik zelf zes prentenboeken geschreven, geïllustreerd en gepubliceerd, die verkrijgbaar zijn bij Amazon. Ik kom oorspronkelijk uit Nederland maar ben in 2022 naar Oregon verhuisd.

Funfacts: Gek op thee, chocolade en reizen. Mijn kater heet Kip om verwarring te zaaien in de straat.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten