stop met die frustratie

Boekopmaak & Boekcover ontwerp

Raak je gefrustreerd door gratis online apps of Word wat net niet doet wat jij wilt? Ik snap het! De meeste van die programma’s zijn oké voor het simpele werk, maar het heeft zijn limiet, zoals met veel dingen die gratis zijn.

In plaats van gefrustreerd te raken door alles zelf te doen, bedenk hoe het zou zijn, als je achterover kunt leunen na het schrijven van je boek terwijl ik voor het hele ontwerp- en prepressproces zorg.

Lay-out en ontwerp
Na ontvangst van het manuscript ga ik aan de slag met de opmaak van het boek. Ik kies het lettertype, de grootte en zorg ervoor dat de illustraties de juiste print resolutie hebben. Ik hou je tijdens het hele proces op de hoogte door je PDF-bestanden te sturen ter controle.

Boekcover
Natuurlijk beoordeelt iedereen een boek op de cover. Daarom moet de cover passen bij de verhaallijn. Aangezien de meeste boeken tegenwoordig online worden gekocht, zal ik ervoor zorgen dat de cover er ook goed uitziet op klein formaat.

Technische details
Een boekontwerp is meer dan alleen een mooi plaatje maken. Ik zorg ervoor dat de bestanden die je ontvangt, ook voldoen aan de technische eisen van je drukker, dus als je ze naar je printer stuurt of uploadt naar websites zoals Amazon of IngramSparks, weet je dat de bestanden perfect zijn om af te drukken. Wil je ook geen gedoe met drukkers? Dan neem ik dat ook graag van je over.

Indie-auteur of uitgeverij
In de loop der jaren heb ik met verschillende uitgeverijen en indie-auteurs samengewerkt. Heb je interesse om samen te werken? Laten we een afspraak maken om te bespreken wat ik voor je kan doen.

mireille van yperen

MEER OVER MIREILLE
Sinds 1995 werk ik als grafisch ontwerper en webdesigner. Eerst als werknemer maar sinds 2003 in mijn eigen bedrijf. Naast grafisch ontwerp, DTP en webdesign, illustreer ik ook kinderboeken. Als nevenproject heb ik zelf zes prentenboeken geschreven, geïllustreerd en gepubliceerd, die verkrijgbaar zijn bij Amazon. Ik kom oorspronkelijk uit Nederland maar ben in 2022 naar Oregon verhuisd.

Funfacts: Gek op thee, chocolade en reizen. Mijn kater heet Kip om verwarring te zaaien in de straat.