Pardon? Waar heeft u het ineens over, mevrouw van DTPH?! De afgelopen dagen bestonden voor mij vooral uit het wegwerken van hoerenjongen of ook wel een weduwe genoemd.

Hoerenjong:
Een woord of halve ‘regel’ die als eerste regel bovenaan een tekstkolom of pagina geplaatst wordt en eigenlijk het einde van een alinea is.

Mijn werk is normaal heel  gevarieerd; een logo, een website, een flyer tussendoor, dan weer eens de opmaak van een brochure of magazine en zo af en toe mag ik een boek opmaken. Deze week begon ik heel enthousiast met de opmaak van een nogal dik boek. Een opdracht van een uitgeverij waar je eens lekker je tanden in kan zetten. Totdat ook mijn hulp werd ingeroepen, om de hoerenjongen uit omgezet studiemateriaal te halen. Ik heb op één dag nog nooit zoveel afbrekingen en hoerenjongen hersteld.

Voorlopig blijft de jacht geopend op afbrekingen en hoerenjongen. Ik bind mijn rode cape om, trek mijn rode laarzen aan en trek ten strijde tegen het afbreekgeweld in de lange teksten. Wees niet gevreesd. Zoals Schwarzenegger ooit zei, roep ik nu ook: “I’ll be back!”

Wil je ook kans maken op de design-cheque van DTPH? Lees dan elke dag mee en beantwoord de prijsvraag op 19 november.

 123 lezers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten