Na de inschrijving bij KvK begon ik mijn zoektocht hoe je een bedrijf kon laten groeien. Ik kwam steeds weer uit op dezelfde tip: netwerken. Nu ben ik niet echt de aangewezen persoon die met een grote mond wel even komt vertellen wat ze doet en hoe goed ze het doet. Op de voorgrond treden was voor mij hetzelfde als het beklimmen van de Himalaja. Toch moest ik over die drempel heen stappen om de wereld te laten weten dat ik er was.

Om het mezelf wat makkelijker te maken zocht ik eerst online contact met de mensen die op de netwerkbijeenkomst zouden komen. Zo zou ik er niet helemaal verloren bij staan met mijn glaasje fris. Dat ging perfect op het platform van Ecademy.

Een slimme zet, bleek later, want op die manier werd ik door de mensen die ik al kende weer voorgesteld aan de groep die ik nog niet kende. Zo ontmoette ik een aardige vrouw in de zomer van 2004 tijdens een Ecademy bijeenkomst op het strand. We hadden niet veel gemeen, zij was bezig met het schrijven van een boek en ik was bezig met vormgeving. Ze dacht er niet bij na om de vormgeving van haar boek aan mij over te laten. We gingen ieder ons eigen weg.

Het was 15 maart 2009 wanneer er een mailtje mijn mailbox binnenvalt.
“Hi there.
I met you AGES ago at an Ecademy meeting. Are you working in The Hague area as a designer still? I’m looking for someone local for regular work.”

Ik kon me de vrouw nog helder voor me halen. Ze werkte ondertussen bij T-Systems en kwam dagelijks, bladerend door haar map met visitekaartjes, mijn visitekaartje tegen. Ze besloot, na de zoveelste keer mijn visitekaartje gezien te hebben, contact op te nemen. We maakten een afspraak om alles door te spreken, ik verdiepte mij in hun strak omlijnde huisstijl en binnen enkele dagen was ik al aan het werk voor T-Systems. Ik moet toegeven, een ongekende ervaring omdat het zoveel anders werkt dan het werk met ZZP-ers.

Als ik dan weer ingecheckt en met mijn naamkaartje in de lift naar de juiste verdieping stond, kon ik het niet laten stiekem te grinniken. Kijk me hier nou staan, vormgever voor T-Systems. Gewoon omdat ik ooit op een zomerse dag op het strand over die drempel ben gestapt en mezelf heb laten zien.

De moraal van dit verhaal is nu ook weer; laat zien wie je bent. Ga er op uit. Misschien kom je niet diezelfde avond thuis met een opdracht maar met het juiste visitekaartje, kan dat ook nog na een aantal jaren gebeuren.

Wil je ook kans maken op de € 250,- design-cheque van DTPH? Lees dan elke dag mee en beantwoord de prijsvraag op 19 november.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten