Dr. Lisa Grass had lange tijd een droom om een prentenboek te schrijven en uit te geven. Ze had alleen geen idee waar ze moest beginnen of hoe ze dat moest doen dus ze stuurde mij een berichtje of ik kon en wilde helpen.

Natuurlijk wilde ik dat! We planden een Zoommeeting in waarin ze haar idee vertelde en vragen kon stellen over wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Het boek I Can Swim Too heeft niet de standaard 32 pagina’s. In eerste instantie wilde ze voor een board book kiezen maar omdat een flinke investering zou zijn, koos ze er uiteindelijk voor om bij IngramSpark te publiceren.

Aan de hand van haar manuscript heb ik eerst de schetsen voor het boek gemaakt en die samen met de tekst met haar gedeeld. Nadat ze akkoord was met de schetsen, ben ik elke schets gaan uitwerken. Daarna heb ik een aparte illustratie voor de cover gemaakt en als laatste heb ik haar geholpen met het uploaden van de bestanden bij IngramSpark.

Ik heb er altijd van gedroomd een boek uit te geven. Ik dacht niet dat mijn droom zou uitkomen omdat ik niet zeker was van het illustratieproces. Ik had een idee voor mijn boek, maar ik wist niet zeker waar of hoe ik moest beginnen met het schrijven van mijn boek. Het kostte me zelfs een tijdje om aan de slag te gaan en het proces op gang te brengen. Ik vond Mireille na onderzoek naar illustratoren. Het was een genot om met Mireille aan mijn boek te werken. Ze legde het proces uit, beantwoordde alle vragen die ik had, had veel vertrouwen, betrok mij om er zeker van te zijn dat ik tevreden was met het voltooide werk en was geduldig. Ze hield me op de hoogte terwijl ze eraan werkte. Bedankt Mireille voor het helpen verwezenlijken van mijn droom. Ik kom terug voor meer van je werk.
(Vertaald door Google)

Dr. Lisa Grass

Author

Wil je meer weten over het maken van een prentenboek? Stuur me een berichtje zodat we een vrijblijvende afspraak kunnen inplannen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten