Brad de vegetarische superheldBegin 2021 kreeg ik een mail van een vrouw die via via over mij had gehoord. Iets met hulp met het uitgeven van een kinderboek. In het ZOOM tijdperk planden we een ZOOM meeting in waarin ze me kon vertellen wat haar idee voor een kinderboek was en waarin ik haar kon vertellen wat ik voor haar kon betekenen. In eerste instantie zou dat voor de vormgeving en begeleiding van het uitgeven zijn maar nadat ze de illustraties van mijn laatste boek had gezien, wilde ze heel graag dat ik ook haar illustraties zou maken.

Zij leverde het verhaal aan, waarna ik schetsen ben gaan maken. Het belangrijkste karakter is natuurlijk Brad. Heel wat emails verder kwamen we uiteindelijk uit op dit grappige kereltje. Het voordeel om illustrator en vormgever tegelijk te zijn, is dat je gelijk kunt testen of een illustratie werkt bij de tekst in het boek. Bij elke nieuwe illustratie, zette ik die gelijk bij de tekst zodat Kristel kon zien hoe de uiteindelijke pagina er uit kwam te zien.

Het was een geweldig project waarin ik Kristel niet alleen heb mogen begeleiden met de vormgeving en illustraties maar ook de stappen als Indie-auteur. (Kies je voor POD bij Amazon of toch een drukker die hardcover kan leveren) En wat gaan we doen qua merchandise, moet er een website komen? Waar zijn je verkooppunten? Allemaal vragen die ik tussen het werk door heb kunnen beantwoorden. Mijn werk houdt niet op bij enkel het beeldmateriaal aanleveren. Ik vind het ook fijn om mijn kennis te delen en de klant flinke stappen vooruit zien te maken. Terwijl het boek nog van de pers moet komen, heeft Kristel al vijf verkooppunten in winkels. Ook kun je binnenkort het boek kopen op haar eigen website Vegetarischekinderen.nl

Loop je ook al heel lang met een idee rond voor een kinderboek maar je weet niet waar je moet beginnen? Bel of mail mij voor een vrijblijvend gesprek en ik beantwoord graag al je vragen.

Loading

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten