dtpHet mailtje kwam bij mij ‘snachts binnen omdat ik een aantal weken in Amerika was. ‘Kun je ons alsjeblieft op korte termijn helpen met onze 6 boekies drukklaar te maken?’
Natuurlijk! Geen probleem. Alhoewel ik 9 uur achterloop hier in Oregon, had ik toch genoeg tijd om de boekies allemaal één voor één drukklaar te maken, lang voor de gestelde deadline.
De boekjes waren opgemaakt in Word. Op z’n zachtst gezegd, niet mijn meest favoriete programma. Maar met de meegestuurde PDF kon ik wel wat. Ik maakte van elk boekje twee bestanden, het cover bestand, waarin voor- en achterkant verbonden werden met de juiste rugbreedte, en het content bestand, waarin ik de PDF liet inlopen. Nog even wat ‘overvul’ en snijtekens erbij en het boekje was klaar voor druk.

Het lijkt zo simpel maar bestanden drukklaar maken is haast nog belangrijker dan het ontwerp zelf, want door fouten in het drukbestand, kan de levering vertraagd worden, of erger, verkeerd gedrukt drukwerk.

Heb je ook vragen over drukwerk of heb je hulp nodig bij DTP-werkzaamheden? Neem dan eens vrijblijvend contact op zodat we kunnen bespreken hoe ik jou kan helpen.

Loading

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten