We kennen allemaal de uitdrukking: “Don’t judge a book by its cover”. De cover is echter wel het eerste wat een lezer ziet en heeft daarom een enorme impact op de vraag of de lezer meer wil weten en het boek oppakt of doorloopt.
Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik de boekomslag heb ontworpen en het boek heb opgemaakt voor “Miljonair in loondienst”.
Ik kan daar natuurlijk niet alle eer voor opstrijken, maar wanneer een auteur en ontwerper nauw samenwerken in een team, gebeuren er magische dingen.
Om dit niveau te kunnen bereiken, luister ik goed naar de ideeën van de auteur, leer ik het boek kennen en het publiek waarvoor het geschreven is. Als ik genoeg informatie heb, maak ik de omslag voor het boek en maak ik de lay-out, met kopteksten, tussenkopjes en hoofdtekst. Als het bij het verhaal past, gebruik ik kleine elementen die een nieuw hoofdstuk beginnen of misschien een herhalend symbool in de footer.

Wanneer iedereen blij is met het ontwerp, ontvangt de auteur of uitgever twee PDF-bestanden in hoge resolutie; één van de omslag en de andere van de inhoud. Terwijl de bestanden worden afgedrukt, maak ik een 3D-afbeelding van de omslag voor promotie en pre-orders. En zo word je een nummer één bestsellerauteur.

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Boek een gratis Zoom call of stuur me een mail.
Ik hoor graag van je!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten