Vandaag, 8 mei, had ik 25 jaar getrouwd kunnen zijn. In plaats van mijn trouwdag te vieren, vier ik twintig jaar vrijheid. Vrijheid omdat het huwelijk een giftige mix was van leugens, bedrog, narcisme en emotioneel misbruik. Daar kwam pas een einde aan toen hij op een dag zei dat hij op vakantie ging. Ik zei gedag en hij ging weg. We hebben hem daarna nooit meer gezien. Voor zover we weten is hij nog op vakantie.

Wat ik wel terug zag, nadat hij was vertrokken, waren de skeletten die hij in zijn kast had achtergelaten. De incassobureaus tuimelden voor mijn deur over elkaar heen en eisten hun geld terug. Hij liet me achter met een schuld van bijna 200.000 euro. Ik verloor alles wat ik had, dat nog enige waarde had, inclusief ons huis. Ik verhuisde met mijn baby en peuter naar een huurhuis twee straten verder van ons oude huis waar ik, net als J.K. Rowling, mijn leven opnieuw moest opbouwen op het solide fundament van rock bottom. Het was het begin van mijn succesvolle bedrijf en ons nieuwe leven.

Fast forward twintig jaar later vier ik dit jaar het twintigjarig jubileum van mijn bedrijf, dat ik direct na zijn vertrek ben begonnen. Het giftige huwelijk deed me beseffen dat wat ik had kunnen zijn, anders dan een schim van mezelf, door het huwelijk niet kon laten stralen. Het gaf me de kracht en het doorzettingsvermogen om mijn bedrijf te laten groeien tot wat het nu is, een internationaal grafisch ontwerp- en webdesignbedrijf gebaseerd op eerlijkheid, openheid en vertrouwen.

Zal ik vandaag een glas champagne drinken op mijn trouwdag? Ik zal zeker niet mijn glas niet heffen op de vijf giftige jaren die ik heb meegemaakt, maar ik zal zeker mijn glas heffen met trots op het na-effect en de resultaten van wat die vijf giftige jaren me hebben geleerd. Want zonder die ervaring had ik nooit het lef gehad om een eigen bedrijf te starten en te groeien als persoon tot wat ik nu ben. Dit was een duidelijk geval van when life give you lemons…

Met een duwtje in de rug van het universum werd ik de persoon die ik had moeten zijn…
Cheers to me!

Loading

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten