“Wow your responses are always so quick, yes this is very refreshing after my last experience. Even with the business of moving, you answered and made the changes!”

Toen ik de eerste keer, in 2021, naar Amerika vloog had ik 2 tussenstops. Eén in Duitsland en één in Canada. Voor het eerst naar Amerika vliegen was al spannend genoeg, maar in het post-covid tijdperk, werd alles nog spannender. Mondkapjes plicht, de juiste papieren, overal extra checks. De tweede en derde keer verliepen ook niet echt soepel dus ik had besloten om deze keer een directe vlucht te boeken. Geen gedoe. Gewoon in Amsterdam opstappen en in Portland uitstappen. Zelfs op Schiphol was alles prima georganiseerd. Ik was zo door alle verplichte checkpoints heen.

Als ik vanuit mijn vliegtuigraampje de bergen weer zie word ik al blij bij het idee dat dit mijn uitzicht weer is voor de komende tijd. Wat voelt deze plek toch als thuis. De rust, de ruimte, hier mag ik mezelf zijn. Wat zal ik als eerste gaan doen? Hiking? Het bos in? De berg op? Of gewoon downtown langs het water.

Nee, het eerste wat ik besluit te gaan doen is het Wooden Shoe festival te bezoeken in Woodburn omdat het festival nog maar een week open blijft. Ik zie er namelijk wel de ironie van in om 6000km te vliegen om tulpenvelden te bezoeken en voor een molen in grote klompen te staan voor een iconische foto. Waarom? Gewoon! Omdat het kan.

De tulpen staan nog schitterend in bloei. Het is druk, ondanks de 15 dollar entree waar ik me toch wel over verbaas. In Holland kun je de velden gewoon helemaal gratis zien. Ik zag de kleurrijke velden langzaam uit zich verdwijnen toen we opstegen in Amsterdam. Aan het begin van de velden stond een klein molentje met een paar grote klompen waar je een foto kon maken. Mensen stonden in de rij voor de foto. Normaal zou ik het weggewuifd hebben, wat een onzin maar nu, natuurlijk, nu moest ik die foto hebben. De blik over de uitgestrekte velden zou zomaar Nederland kunnen zijn, als de bergen in de verte er niet bovenuit zouden pieken.

De achterblijvers in Nederland snapten er niks van. Dit had ik toch ook in Nederland kunnen doen? Dat had gekund maar dan had ik niet mijn geliefde bergen op de achtergrond gehad en dat was de lange vlucht wel weer waard!

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten