Als creatieveling blijf je je altijd ontwikkelen en uitdagen en alhoewel uit je comfort zone stappen doodeng is, is het wel belangrijk omdat je daarbij zelf ook steeds weer nieuwe dingen leert te doen wat zich ook weer uit in je creatieve werk.

Zo werd ik deze zomer gevraagd om twee studenten te coachen bij de ontwikkeling van een website. In mijn werk help ik vaak klanten op weg met hun website. Wanneer ze er zelf mee aan de slag willen maar vastlopen, kunnen ze altijd een mailtje sturen zodat ik ze er op duidelijke wijze doorheen kan loodsen en weer verder kunnen. Je zou dat ook coachen kunnen noemen maar zo had ik het tot dan toe nog niet bekeken.

Het coaching traject met mijn twee studenten was zo leuk dat mij daarna werd gevraagd of ik twee dagen les wilde geven voor een klas met zestien studenten. Oeps, slik, hier moest ik even over nadenken. Ik zou uit mijn veilige comfort zone moeten stappen en voor een grote groep moeten gaan staan. Iets waar ik echt niet goed in ben. Maar na de vóórs en tegens tegen elkaar afgewogen te hebben, besloot ik al snel dat ik het zou gaan doen. Bijzonder en ergens deep down leek een nieuwe uitdaging buiten m’n comfort zone me zelfs leuk.

Zo reed ik op een druilerige maandagochtend naar Rotterdam om daar les te geven. Met de nodige spanning begon ik mijn les die ik er uitgooide alsof het mijn dagelijkse bezigheden waren. Daarna mochten ze zelf aan de slag en hielp ik hier en daar met vragen beantwoorden. Het was ontzettend leuk om de verschillen tussen de studenten te zien, zoals de één naar zijn beeldscherm ging zitten staren en niet precies wist wat hij nu moest gaan doen, ging de ander helemaal creatief los op een pagina bouwen.

Om 12 uur werd ik met luid applaus uitgezwaaid. Mijn eerste lesdag zat er op! En echt, uit je comfort zone stappen is echt heel leuk!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten