Enthousiast heb je je ingeschreven bij de KvK, de bedrijfsnaam is een feit en de champagne die je hebt ontkurkt is op. Nu gaat het echte werk als ondernemer beginnen. Je hebt niet alleen een logo nodig maar ook een website. Misschien ben jij zo’n iemand denkt dat zelf denkt te kunnen doen, maar dan zou je dit artikel niet lezen, dus je bent op zoek gegaan naar meer informatie. Je vraagt rond in je netwerk of iemand misschien een tip heeft wie dit zou kunnen doen.

Al snel besef je, dat je met deze simpele vraag naar een betrouwbare webdesigner, je overspoeld wordt met ‘webdesigners’.
Help?! De paniek slaat je om de oren als je alle DM’s, berichten en verzoeken krijgt. Ongevraagde offertes met enorme prijzen waar je helemaal geen budget voor hebt. Al snel zie je door de bits de bytes niet meer en vraag je je af, waarom je überhaupt ondernemer wilde worden.

Geen paniek!
Steeds vaker krijg ik een email of een telefoontje met ‘Hoi, ik heb je via Google gevonden…’ Heerlijk als mensen mij vinden. Er wordt tegenwoordig al genoeg gejaagd in deze ondernemers-ratrace. Wanneer iemand belt, kan ik direct al veel vragen beantwoorden. Komt er een mailtje binnen dan plan ik een afspraak in om het project, geheel vrijblijvend, te bespreken. Na zo’n gesprek bied ik aan om een gepaste offerte te sturen. Hierbij probeer ik altijd een offerte te maken die binnen het budget van de klant past.

Yes to the…website
Ik hou niet van sales praatjes of dwingende verkooptactieken. Toch is iedereen na zo’n gesprek overtuigd dat ze met mij willen werken. Hoe gaat het dan verder? Nadat de offerte is goedgekeurd, ga ik direct aan de slag. Ik leg de eigen domeinnaam vast bij mijn provider. De domeinnaam blijft altijd van de klant. Mocht je willen verhuizen naar een andere provider, kan de domeinnaam zonder problemen verhuisd worden. Dit klinkt misschien logisch, toch heb ik vaak gehoord van klanten dat een vorige webdesigner de domeinnaam op hun eigen naam had gezegd en de klant de domeinnaam alleen kon verhuizen als er een flink bedrag voor werd betaald. U bent gewaarschuwd.

CMS WordPress (en dat rijmt!)
Als de domeinnaam is geregistreerd, installeer ik WordPress. WordPress is een open source content management systeem (CMS). Open source betekent dat het gratis te gebruiken is. Het komt met een gratis thema wat je zou kunnen gebruiken. Ik gebruik liever mijn eigen professionele thema, waarmee ik meer vrijheid in ontwerp heb. Nadat de installatie voltooid is, upload ik het professionele thema en de plugins die nodig zijn voor de betreffende website. Dit kunnen simpele plugins zijn zoals analytics of de wat ingewikkeldere plugins zoals Woocommerce als je ook wilt gaan verkopen op je website.

Mee gluren
Terwijl ik aan het bouwen ben, staat de website afgeschermd. Met een speciale inlogcode kun jij als klant wel stiekem mee gluren hoe de website vordert. Wat ik vaak wel vraag aan de klant, is om zelf content aan te leveren. Niemand kent jouw bedrijf zo goed als jij, dus wie kan er beter over schrijven dan jij. Ben je niet zo’n artiest met woorden, dan help ik je graag met de teksten.

Klaar!
Het ligt natuurlijk aan de grootte van een website, hoe snel een website in de lucht is maar als we allebei goed samenwerken kan de website, vanaf het eerste gesprek tot het online gaan, al binnen een paar weken online staan. Daarna kun je zelf de website blijven updaten met blogs of andere informatie. Kom je er even niet uit, kun je me altijd een mailtje sturen en help ik je snel door het probleem heen.

Wil je na het lezen van dit artikel meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Stuur me dan een berichtje!

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Sluiten